Winterbarbecue is hot!
Inloggen
Winkelmandje

Winterbarbecue is hot!

Geplaatst op 14-12-2017 door kuhlkamp.administratie

Wie heeft u verteld dat u niet kunt barbecueën in de winter? Of laat u zich leiden door moeder Natuur? In landen als Noorwegen, Zweden of in Canada bijvoorbeeld wordt het gehele jaar door buiten gegrild. En dat zijn toch echt niet de warmste landen van de wereld. En zeg nou zelf, met familie of vrienden in de kou om de barbecue staan, heeft toch wel iets speciaals. Het glaasje glühwein erbij houdt u vanzelf warm.


Wat legt u in de winter op de barbecue?

Kies voor dunnere stukken vlees of vis of voorgegaarde producten zoals kippenpoten of –vleugels. Bereid het eten dat je wilt gaan grillen voor in de keuken en houd het simpel. Met een winterbarbecue moet u niet verwachten snel iets op uw bord te hebben liggen. Omgekeerd is het wel zo dat – als u iets gaat grillen wat meer tijd nodig heeft zoals bijvoorbeeld een beenhammetje - u niet iedere minuut hoeft te gaan kijken. Deze kunt u rustig een uurtje laten sudderen op de barbecue terwijl u lekker warm binnen zit. Een mooie aanvullende accessoire hiervoor is overigens een draadloze digitale thermometer Plak de sonde in de binnenkap van de barbecue en neem de draadloze display mee naar binnen voor de controle. En als u dan toch al bevroren tenen heeft van de kou, maak dan zoveel mogelijk gerechten klaar op de barbecue. Naast vlees of vis kunnen dit ook groenten, aardappelen en sauzen zijn. Dan is het de koude voeten tenminste waard geweest.



Nog wat extra barbecuetips

  • Er hoeft er maar 1 buiten te staan: dat is meestal de persoon met de grootste mond of degene die de barbecue organiseert. Gelukkig wordt het in Nederland niet vaak heel koud. Mocht dit toch het geval zijn, zorg dat de barbecue goed brand en ga zelf lekker naar binnen.
  • Zorg voor warme kleding. Boven de barbecue blijft u aan de voorkant wel lekker warm, maar met de achterkant is het anders gesteld. Doet u een sjaal om, stop deze dan wel veilig weg, voordat u het weet heeft u een emmer water nodig.
  • Maak uw barbecue schoon elke keer nadat u deze heeft gebruikt. Het is geen leuke verrassing als u iedere keer – voordat u wilt gaan barbecueën – eerst nog een aangekoekte grill moet gaan schoonmaken. U krijgt uw grillplaat overigens sneller schoon door deze een nacht in het natte gras te laten liggen
  • In de winter hebben we een andere smaak dan in de zomer. Vinden we in de zomer kruiden lekker, die doen denken aan de zonvakantie (Provencaalse kruiden bijvoorbeeld), in de winter zoeken we meer naar speculaas, chocola, noten en gekonfijte vruchten. Goede kruiden voor de winterbarbecue zijn bijvoorbeeld kurkuma, gember, kaneel, ras-el-hanout en jeneverbes. Gebruik voor marinades rode wijn.



En wat als de winterbarbecue niet kan doorgaan

Het is altijd handig om in de winter nog een plan B te hebben. Want met storm en regen staat niemand graag buiten. En als de sneeuw sneller valt dan dat je het van je barbecue af kunt scheppen, moet de kip maar in de oven. Maar heeft u inkopen gedaan voor een winterbarbecue, maak het dan lekker binnenshuis klaar. Vaak kan dit wel in een grillpan of in de oven. Glaasje bier of wijn erbij en dan wordt het sowieso gezellig.


Happy grilling!


Meer informatie over barbecues:
Alle gasbarbecues op een rij
Alle houtskoolbarbecues op een rij
Alle barbecue gereedschap op een rij
Alle barbecue accessoires op een rij

Winkelmandje

Filter